Història

La Federació Colombòfila Catalana, fou fundada l'any 1935.

L'activitat Colombòfila comença a Catalunya l'any 1890, amb la Reial Societat Colombófila de Catalunya la qual va ser cofundadora de la Real Federació Colombófila Espanyola en l'any 1894.

La Federació Colombòfila Catalana, primer estava situada en unes oficines del barceloní carrer Fernando. Allí, estant de President D. Luis Fernández de Retana Illas, es va adquirir, amb molts esforços, una casa al carrer Torre Vélez, que havia estat propietat del Colombòfil Antonio Sastre Reixach, després de tres mandats (dotze anys) i ja amb la colombofilia consolidada, deixa la Presidència en mans de Víctor Gallemi Mari. Durant el seu primer mandat i per acord de l'Assemblea es procedeix a la recerca d'un nou local més gran i si pot ser més ben comunicat: és d'aquesta manera que arribem on avui estem, Passatge del Taulat, 7, un local de 500 metres quadrats i 325 metres d'oficines i sales de reunions, sent aquestes instal·lacions un punt de referència en la Columbofília Nacional.

La Colombofilia a Catalunya s'ha especialitzat en soltes de llarga distància i, tenint compte de l'orografia i les temperatures de la Península Ibérica, les soltes són summament difícils.

La Federació Colombófila Catalana i els seus afiliats han aconseguit, en moltíssimes ocasions, el títol de Campió d’Espanya en les diferents modalitats, així com també dos títols de Campió del Món, a càrrec del nostre company Carlos Márquez Prats i, recentment, en Joan Montoya Ponce va ser proclamat Campió d’Europa.

A nivell directiu, els columbófils Catalans també han col.laborat amb la Columbófilia Nacional i Internacional, destacant -pels càrrecs ocupats- en Carlos Márquez Prats que ha estat durant molts anys President de la “Real Federación Colombófila Española” i de la “Federación Colombófila Internacional”, essent avui, d‘ambdues i per mèrits propis, President d’Honor.

Per tot això, la Columbofília Catalana mereix i té el respecte i admiració dels aficionats d’arreu del món...i ara, a tots nosaltres, ens toca treballar per aconseguir mantenir, i en la mesura del possible, millorar les fites aconseguides.

JOSEP Mª CORONA
President de la Federació Catalana
de Coloms Missatgers – Any 2006-

 


FEDERACIÓ COLUMBÒFILA CATALANA DE COLOMS MISSATGERS · Passatge del Taulat, 7 · 08019 BARCELONA
E-mail: info@colomsmissatgers.cat · Tel. 606 95 86 37 · Crèdits

Inici