Skip to main content

Promoció

Els Matins de TV3

Coneixements bàsics de Colombofilia

Coloms Missatgers emès al programa Esports al dia

Soltes

Barcelona Internacional 2011

Solta de Blois (França)

Entrevistes i reportatges

Activitats 2010

Activitats 2010

La guerra de los pájaros (3 partes)

El Documental “La guerra de los pájaros” emès al Canal Historia que recorda els oblidats herois del Servei Secret durant la Segona Guerra Mundial: membres de la divisió d’èlit MI-14, el grup d’intel·ligència responsable de les operacions amb coloms missatgers.

Diversos d’aquests coloms van ser llançats en paracaigudes darrere de les línies enemigues i van prendre part en algunes de les missions més arriscades de la guerra. Amb els testimonis d’alguns dels entrenadors dels coloms i accés a documents recentment desclassificts, aquest programa revela el paper crucial que els coloms van tenir, salvant les vides dels soldats i dels aviadors, així com les seves lluites èpiques contra els falcons assassins. Utilitzant les últimes investigacions científiques, al documental també s’examina l’instint de supervivènciadels coloms i la seva sofisticada capacitat de navegació.

Palomas en Taiwan (3 partes)

El Documental “Palomas en Taiwan” és un cop d’ull a la “obsessió nacional” de les carreres de coloms a Taiwan. La pel·lícula s’enfoca en la història del corredor professionalde coloms, Tsai Fong-txi. Posseeix les aus correctes i les habilitats necessàries, i la sevafamília depèn de la seva professió. Les seves reserves en diners en efectiu han baixat des delseu últim triomf, i ho està apostant tot en la gran carrera de coloms. Més de 30 mil corredorsde coloms a Taiwan persegueixen somnis de fama i fortuna a un joc on les apostes són altes ila competència és ferotge, i fins i tot mortal. En una activitat on els valuosos coloms podencostar fins a 200 mil dòlars nord-americans, no causa sorpresa descobrir que aquest esportestà ple d’incidents i d’arranjaments de carrera, amb mafiosos involucrats i fins i totsegrestos, o millor dit, rapte d’aus.

Amb la col.laboració de D. Vicente Prats Marí a la confecció dels resultats.